Política

El CGPJ rebutja investigar l'actuació de la jutgessa que no va deixar parlar català en el judici per la mort d'Isanta

Durant el judici per l'assassinat de Josep Maria Isanta, Ana Ingelmo va prohibir que un testimoni parlés en català

El Ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat aquest dimecres per majoria no obrir cap investigació sobre l'actuació de la presidenta de la Secció Setena del Penal de l'Audiència de Barcelona, Ana Ingelmo, que durant el judici per l'assassinat de Josep Maria Isanta va prohibir que un testimoni parlés en català perquè alguns dels acusats "no entenen" aquesta llengua.

Els magistrats conservadors han imposat el seu criteri en una votació en què finalment s'ha decidit no traslladar la denúncia al fiscal ni al cap de serveis d'inspecció i, per tant, donar per tancat definitivament l'assumpte. El vocal del CGPJ que havia presentat la denúncia, Alfons Lóepz Tena, ha recordat en declaracions a l'ACN que no tan sols no s'ha obert cap expedient en els últims sis anys per vulneració dels drets lingüístics, sinó que en aquesta ocasió s'incompleix la Llei en no tramitar la denúncia perquè la puguin analitzar els serveis d'inspecció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.