Política

CiU perd l'onzè escó a favor del PP pel vot dels residents a l'estranger

Eleccions 9 de març

L'escrutini dels vots dels espanyols residents a l'estranger ha concedit provisionalment al PP un escó més a la circumscripció de Barcelona en detriment de CiU, a l'espera que demà es procedeixi a un recompte de les actes impugnades, segons fonts parlamentàries.

En la nit electoral, CiU va arrabassar al PP en l'últim moment del recompte un diputat a Barcelona per només 71 paperetes, però els populars poden acabar recuperant l'escó finalment, el sisè per aquesta circumscripció, i passar a sumar així 154 diputats al Congrés.

L'escrutini dels vots dels espanyols residents a l'estranger ha estat tan renyit que el PP s'ha imposat, a falta que demà arribi la confirmació oficial definitiva, per una diferència de tan sols 238 vots: 3.927 per als populars i 3.689 per a CiU.

Si es confirmés aquest resultat, el número sis a la llista del PP per Barcelona, Antonio Gallego, regidor a l'Ajuntament del Prat del Llobregat, seria diputat al Congrés, en detriment del número set de la llista de CiU per Barcelona, el socialcristià Manel Silva.

D'aquesta manera, el PP català arribaria als vuit diputats i en guanyaria dos respecte als comicis de 2004, l'objectiu mínim que es va marcar en la campanya, mentre que CiU es quedaria en deu escons, els mateixos amb els quals va comptar la passada legislatura.

El recompte dels vots del Cens Electoral de Residents Absents (CERA) ha tingut lloc en un hotel de Barcelona des de primera hora del matí, sota la supervisió d'assessors i representants dels partits catalans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navàlnaia a la llista de “terroristes”

Barcelona
Estat francès

Un foc afecta l’agulla de la catedral gòtica de Rouen

Barcelona