Política

Chacón i Iceta diuen que el PSC surt "enfortit" del congrés federal del PSOE

Congrés PSOE

Els dos membres del PSC que s'integren a la nova executiva del PSOE, Carme Chacón i Miquel Iceta, han expressat aquest diumenge la seva satisfacció pels resultats d'un Congrés Federal del PSOE del qual el PSC en surt "enfortit" i en què s'ha fet una defensa aferrissada del model lingüístic català.

Tots dos s'han mostrat "feliços" perquè, segons Iceta, ha estat un congrés "molt bo per al PSOE, per al PSC i per a Catalunya" en què els socialistes espanyols han demostrat que "més enllà de l'Ebre hi ha una formació que fa costat als catalans contra aquells que volen dividir la llengua i manipular la política lingüística per als seus beneficis".

Chacón i Iceta han fet aquestes manifestacions pocs minuts abans que el ple del congrés federal aprovés la nova executiva proposada per Zapatero, en què es recupera la figura de vicesecretari general per a José Blanco i Leire Pajín assumeix la secretaria d'organització.

Chacón ha expressat la seva satisfacció pel fet que en el congrés s'hagi avançat significativament en les polítiques de drets i igualtat que impulsaran els socialistes i s'hagi donat una resposta clara a les "agressions a la immersió lingüística i al català".

Segons la ministra, en el debat que ha tingut lloc aquests dies "ha quedat clar" que l'aposta per la immersió lingüística emana de la Constitució i que la realitat "ha donat la raó a aquells qui l'han aplicat", que segons ha recordat han estat "tots els partits i els grups parlamentaris a Catalunya des dels anys 80".

La ministra ha assegurat que en aquestes jornades el PSC ha estat capaç de "convèncer" els qui encara tenien dubtes sobre el tema lingüístic mostrant que el model català ha estat un 'èxit social' i que "la societat catalana amb les dues llengües ha estat capaç de demostrar que vam emprendre el millor camí".

Segons Chacón, el congrés ha permès estrènyer les relacions entre el PSC i el PSOE perquè "hem estat capaços de parlar de federalisme' i de 'caminar cap a un Estat plural cultural i lingüísticament" davant les "agressions" del PP en el tema de la llengua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.