Política

Abbas podria dimitir si continuen els atacs d'Israel contra Gaza i Cisjordània

El president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, es plantejarà la possibilitat de dimitir si continuen les operacions militars de l'exèrcit israelià contra Cisjordània i la franja de Gaza, segons ha informat el diari israelià The Jerusalem Post, que va citar un alt funcionari de l'Autoritat Palestina.

Segons el funcionari, en una sèrie de converses telefòniques que va mantenir Abbas amb mandataris àrabs, nord-americans i de la Unió Europea, el líder palestí va condemnar fermament els atacs israelians, que va dir que suposen un "cop dur" per al procés de pau entre les dues parts.
"El president ha dit que dimitirà si continuen l'escalada militar i els assassinats diaris", va assegurar el funcionari, que va afegir que Abbas va explicar que "les accions d'Israel soscaven l'Autoritat Palestina i condueixen més palestins cap als braços oberts d'Hamàs i la Jihad Islàmica".

Pel que sembla, a Abbas l'enfurisma sobretot que Israel hagi augmentat les seves operacions militars poc després de la visita del president nord-americà, George W.Bush, a la regió. "L'escalada militar es concep com un resultat directe de la visita de Bush a Ram Al·lah", ha indicat el funcionari, que va considerar que aquest fet col·loca el president palestí en "una posició incòmoda" i fa que sembli que "està implicat en l'agressió".

Un altre membre de l'Autoritat Palestina ha assenyalat que Abbas també ha pensat a dissoldre l'equip negociador palestí com a primer pas cap a la suspensió de les converses de pau amb Israel.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.