Política

El conflicte de Gaza enrareix el clima social a França

   Sami i Moez, més un tercer alumne de secundària van rebutjar, dijous de la setmana passada, una octaveta que els oferien set militants de la Lliga de Defensa Jueva (LDJ) a la porta de l'institut parisenc on estudien aquests adolescents d'origen magribí. El resultat, segons diverses organitzacions antiracistes, va ser una pallissa amb celles sagnants i algun nas fracturat. Ahir, un tribunal de París va obrir una investigació preliminar per esclarir els fets.

   Es tracta del darrer incident d'un clima social cada cop més enrarit i conflictiu. De fet, l'Oficina Nacional de Vigilància contra l'Antisemitisme (BNVCA), una entitat projueva, ha denunciat, per la seva banda, un total de 62 accions antisemites des que va trencar-se la darrera treva al Pròxim Orient.

   A França hi ha un total de 600 mil jueus, amb una gran capacitat de mobilització i organització i molt sensibilitzats amb la causa d'Israel. També en territori de la República hi viuen entre 5 i 7 milions de musulmans, un terç dels quals són originaris del Marroc, Algèria i Tunísia, tres antigues colònies franceses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.