Política

Carod aclarirà avui el seu futur polític en una conferència a la Pedrera

És previst que la plana major d'ERC hi assisteixi, però no Puigcercós, de viatge a Galícia

El vicepresident del govern de la Generalitat i expresident d'Esquerra Republicana, Josep-Lluís Carod-Rovira, donarà aquest dimecres les pautes del que pot ser el seu futur polític en una conferència a La Pedrera de Barcelona. Amb el títol Adéu nacionalisme, visca la nació, Carod reflexionarà sobre el nacionalisme i el discurs nacional davant d'un públic de dirigents d'ERC per primer cop des que l'actual president de la formació republicana, Joan Puigcercós, va fer públic que no comptava amb ell per anar a les pròximes llistes electorals al Parlament de Catalunya.

Coincidint amb un viatge a Nova York, on va presentar l'estratègia catalana de cooperació multilateral al desenvolupament, Carod va anunciar el passat 19 d'octubre el propòsit de donar les línies del que pot ser el seu futur polític. En la conferència d'aquest dimecres, Carod proposarà de manera estrictament personal i, per tant, sense representar el govern ni ERC, la seva "proposta de renovació del discurs nacional, feta amb voluntat constructiva i ànim positiu, al marge, doncs, de les dinàmiques més immediates". El dirigent republicà tractarà sobre "el nacionalisme com a possible obstacle per a la nació", a més de la necessitat de nous referents nacionals i la noció d'identitat inclusiva, dinàmica i oberta.

La conferència no constituïrà un acte de partit, però és prevista l'assistència de diversos dirigents, com el president del Parlament, Ernest Benach; el secretari general d'ERC, Joan Ridao; la portaveu parlamentària, Anna Simó, i els tres vicesecretaris del partit, Enric Aloy, Marina Llansana i Eduard López. En canvi, Joan Puigcercós no hi assistirà perquè ha viatjat a Santiago de Compostela, per reunir-se amb la direcció del BNG i pronunciar una conferència sobre la llengua pròpia com a factor de cohesió social.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona