Política

La Coordinadora Nacional fa una crida a participar en les consultes per "passar" del TC

En l'onada del 25-A poden votar 1.327.000 persones empadronades a 212 municipis catalans

La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència ha fet una crida aquest dijous a participar en les consultes d'aquest diumenge per demostrar que el poble català "passa" del Tribunal Constitucional (TC) i aposta pel dret a l'autodeterminació.

"Ja ens és absolutament indiferent sigui quina sigui la sentència, l'Estatut està esgotat, està ridiculitzat i trepitjat", ha argumentat el diputat d'ERC i responsable de campanya i d'extensió territorial, Uriel Bertran en roda de premsa.

Al seu parer, els debats que puguin haver-hi sobre el TC són ara "estèrils i no serveixen absolutament de res". "L'Estatut, com a marc, està esgotat, més enllà de quins magistrats hagin de jutjar-lo", ha indicat. El que fa que es desperti un gran interès cap a la consulta, ha dit, és la "necessitat del país, hi hagi o no hi hagi sentència, d'acabar amb tota aquesta farsa que ha significat tot el procés de l'Estatut".

En l'onada d'aquest cap de setmana estan cridades a votar un total de 1.327.000 persones empadronades de més de setze anys i de 212 municipis d'arreu de Catalunya. Es tracta de la consulta més àmplia celebrada fins ara. Però el que fa aquesta onada encara més important són els municipis on tindrà lloc, que inclouen Lleida, Reus, Girona, Manresa, Granollers, Mollet del Vallès, Figueres i Igualada, entre d'altres. En total són 33 ciutats de més de 10.000 habitants.

A més, 32.000 voluntaris col·laboraran en aquest procés, més que en els Jocs Olímpics de Barcelona. S'han repartit 30.000 cartells, 20.000 adhesius i 200 pancartes i dos milions de paperetes.

Cinquanta observadors internacionals

La coordinadora ha agraït el suport de la majoria d'ajuntaments, que han cedit locals i espais per fer propaganda. També que molts alcaldes hagin cridat a la participació a través de cartes, com el de Figueres, Santi Vila (CiU). A més, un total de cinquanta observadors internacionals vetllaran pel correcte desenvolupament de les consultes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.