Política

Llum verda de l'OTAN a l'escut antimíssils de Bush a l'Europa de l'Est

Cimera OTAN

Els 26 membres de l'OTAN han acordat donar el seu ple suport a l'escut antimíssils que els Estats Units vol desplegar a l'Europa de l'Est, segons ha informat un alt funcionari nord-americà.
Segons aquestes fonts, els aliats adoptaran aquest dijous un comunicat en què es reconeixerà la "substancial protecció" que l'escut donarà a Europa davant de possibles atacs del Pròxim Orient i demanen a Rússia, que considera el sistema una amenaça, que retiri les seves objeccions.

El suport de l'OTAN al sistema defensiu representa una bona notícia per al president dels EUA, George W. Bush, que ha vist com els aliats no van arribar ahir a la nit a un acord sobre una de les seves propostes principals, l'oferiment d'un pla d'acció que obrís la porta a Ucraïna i Geòrgia a un futur ingrés a l'organització.

A Polònia i Txèquia
Els EUA plantegen desplegar 10 llançadores de míssils interceptors a Polònia i un sistema de radars a la República Txeca.

El president dels EUA, George W. Bush, té previst reunir-se diumenge a Sochi amb el seu col·lega rus, Vladimir Putin, per explicar-li que l'escut antimíssils no té com a objectiu Rússia, sinó impedir possibles atacs de països enemics al Pròxim Orient.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.