Política

Els tripulants poden ser condemnats a vint anys de treballs forçosos

Els set ciutadans de l'estat espanyol detinguts al Txad, que avui han estat formalment acusats de "complicitat" en l'intent de segrest de 103 menors per part de l'ONG francesa Arca de Zoé, podrien ser condemnats a fer treballs forçosos entre cinc i vint anys, segons ha el fiscal d'Abeyé, Ahmad Daoud.

Segons el fiscal, "Els set espanyols, els dos txadians i els periodistes s'exposen a penes d'entre cinc i vint anys de treballs forçosos".

Delictes d'estafa i complicitat
El jutge que porta el cas de l'intent de segrest de 103 nens del Txad per part de l'ONG Arca de Zoé ha imputat als set membres de la tripulació de l'aparell de la companyia Girjet delictes d'estafa i complicitat en el segrest dels menors, segons han informat fonts del Ministeri d'Exteriors.

Els nou representants de l'ONG també han estat imputats per delictes d'estafa i segrest. En les pròximes 48 hores podrien ser traslladats a Nyamena, perquè el jutge i la fiscalia han demanat al Tribunal Suprem que el cas vagi a parar a un tribunal de la capital del Txad. Els membres de la tripulació han demanat al cònsol espanyol que traslladi als seus familiars que es troben bé de salut i que han rebut bon tracte.

El fiscal ha informat al propi cònsol que en les pròximes hores interrogarà un a un els membres de la tripulació "a fons" en presència d'un advocat i de traductor.

L'executiu espanyol manté importants contactes per provar de resoldre el cas amb diligència i permetre que els set ciutadans de l'estat retornin tan aviat com sigui possible. Per aquest motiu, el cònsol ha mantingut diverses entrevistes amb representants de la justícia txadiana, i la ambaixadora al Camerún, desplaçada a Nyamena, s'ha entrevistat amb membres del govern d'aquest país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.