Política

Intervenció d'un espontani contra els bisbes a Santa Maria del Mar

Un home emmascarat es va enfilar diumenge al migdia a l’altar de l’església de Santa Maria del Mar a les 12.30h i va interrompre la missa, mentre un còmplice ho enregistrava en un vídeo, que ha estat enviat a la redacció de l’AVUI.
L’home es va acostar a un micròfon i va reivindicar que l’Església “no s’ha de ficar en temes d’Estat”. “Els bisbes no tenen dret a entrar en temes de política”, va insistir, en castellà, fins que quatre persones el van agafar i el van treure de l’església entre crits de “Fora, fora!” i “Al carrer!”.

Reconduir relacions
De fet, arran de l'últim comunicat de la Conferència Episcopal, el PSOE ha amenaçat ja amb reconduir el finançament de l'Església després de les eleccions del 9 de març.

En concret, el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, ha assegurat que després de les eleccions “res serà el mateix” en la relació amb la jerarquia eclesiàstica, i ha apostat per avançar cap a l'autofinançament, tot i que cada cop “ho té més difícil, perquè té menys seguidors”.

Al seu entendre, l'acord entre l'Església i l'Estat ha de replantejar-se, “sobretot perquè la jerarquia eclesiàstica ho està replantejant cada dia, buscant la confrontació amb el govern legítim d'Espanya, malgrat que el govern central ha fet un esforç pel diàleg i l'entesa”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.