Política

Carod retreu a Puigcercós que posi xifres públicament

El president d’ERC va xifrar dilluns en 3.800 milions d’euros per al tercer any el mínim del nou finançament que els republicans estan disposats a acceptar

“Posar xifres i dates i fer segons quins gestos de cara a la galeria, no ajuda”. Josep-Lluís Carod-Rovira va llançar ahir aquest advertiment amb l’Estat espanyol en el punt de mira, però també cridant l’atenció a Joan Puigcercós: el president d’ERC va xifrar dilluns en 3.800 milions d’euros per al tercer any el mínim del nou finançament que els republicans estan disposats a acceptar, i dimarts la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Sagado, ja va donar per gairebé tancat l’acord assegurant que la setmana que ve es convocarà el Consell de Política Fiscal i Financera.

“No ens correspon fer segons quina mena de passes o de gestos de cara a la galeria, ens correspon treballar amb tenacitat i fermesa”, va avisar Carod des de París, on va commemorar que fa 70 anys la Generalitat a l’exili es va establir a París. “Si jo ara em posés a dir una xifra o a precisar una data no contribuiria en res al procés”, va insistir el vicepresident renyant al president del seu partit. I això que dissabte van escenificar les paus amb una executiva d’integració. “Segons quins posicionaments i quins moviments” són un “error” i “no ajuden, sinó que més aviat compliquen”, va insistir Carod, que lamenta que la proposta de Salgado “encara és insuficient”.
Després de la seva estada a Cuba, el vicepresident és de viatge oficial a París, on avui es reunirà amb el director general de la Unesco, Koïchiro Matsuura. Ahir, acompanyat pel delegat del govern a París, Apel·les Carod, i la viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell, va descobrir una placa commemorativa a la façana de l’edifici que, entre el 1948 i el 1954, en plena dictadura franquista, va acollir la Generalitat a l’exili presidida per Josep Irla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.