Política

CiU acusa la Paeria d'irregularitats amb relació al cas Pretòria

L’oposició detecta el doble d’obres contractades a Luigi de les admeses i denuncia desaparició i ocultació de documents

El grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Lleida va denunciar ahir irregularitats greus en els contractes que la Paeria va assignar a empreses de Luis García, Luigi, exdiputat socialista i principal acusat del cas Pretòria. El cap de l’oposició, Isidre Gavín, va qualificar de “mentider” el govern per minimitzar els tractes amb Agrotecsa, Agrotecsa Mantenimientos i Agrotecsa-AGT Construcciones, i també per la “desaparició” de documents relacionats amb les obres a Lleida.

Gavín va exigir una investigació i la depuració de responsabilitats polítiques per aquestes anomalies. En concret, CiU denuncia que les empreses de Luigi van ser adjudicatàries pel cap baix de 18 obres per un valor de 2,3 milions d’euros entre els anys 1992 i 2000, quan la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, va parlar al ple de desembre de només 9 obres menors i per un valor de 552.000 euros a mans d’Agrotecsa.

Els impresos 347
La principal irregularitat, segons Isidre Gavín, “és la falta de documentació. Des de l’arxiu i els serveis d’Economia ens asseguren que no la tenen”. Va afegir que la llei és molt estricta pel que fa a la conservació de documents i que “o ens l’amaguen o l’han destruït: no ho sabem”. Aquests papers que falten serien expedients d’obres, factures i certificacions i impresos 347 de l’Agència Tributària, és a dir, els justificants de la Paeria davant Hisenda en contractar béns o serveis a tercers per més de 3.000 euros. De 1998 enrere no en consta cap, segons el líder municipal de CiU.

Marta Camps, regidora també d’Urbanisme, no va detallar xifres ni contrarestar documents, però va assegurar que “si troben qualsevol irregularitat, que vagin als tribunals”, ja que “no hi ha res a amagar i l’únic que fa CiU és escampar porqueria per desacreditar la Paeria i el nom de la ciutat”. Camps va manifestar que la denúncia de CiU està plena d’errors, com adjudicacions que no es corresponen a les empreses que detalla Gavín.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.