Política

Els bisbes espanyols sospesen si Losantos continua a la COPE

Política

La comissió permanent de la Conferència Episcopal Espanyola donarà avui en roda de premsa el seu veredicte particular sobre la sentència que un jutjat de Madrid ha imposat aquesta setmana al periodista estrella de l’emissora dels bisbes espanyols, la cadena COPE, Federico Jiménez Losantos.

En una anàlisi sense precedents, els membres de la comissió permanent van incloure tractar ahir en la seva reunió de tres dies la continuïtat del periodista al capdavant del programa La mañana, un cop ha estat obligat a pagar 100 euros per cada dia de l’any, és a dir, 36.000, en concepte de multa per injúries greus a l’alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón. El fet que l’empresa s’hagi de fer càrrec de la sanció estaria al centre del debat.
La pluja d’insults que Losantos va dedicar a Gallardón durant la polèmica política desfermada pel judici de l’11-M, amb crits de "traïdor, farsant consumat i calamitat", i la condemna posterior, han sigut clau per introduir dubtes a la comissió permanent de la Conferència Episcopal, fins al punt de plantejar-se per primera vegada seriosament la continuïtat del periodista.

La imatge del periodista també s’ha vist esquerdada, de retruc, pel trencament del suport en bloc que fins ara rebia l’emissora des del Partit Popular. El president dels populars, Mariano Rajoy, ara aliat de Gallardón contra l’ala dura, va trencar públicament amb Losantos –i amb el diari El Mundo– en un discurs a Elx.

Ahir mateix, des d’un altre sector professional afí a Losantos, el periodista d’Onda Cero Carlos Herrera va qualificar d’“excessiva” la sentència i va lamentar que la polèmica entre el periodista de la COPE i Gallardón hagués arribat als jutjats. A la mateixa roda de premsa, el president d’Onda Cero, Javier González Ferrari, va aplaudir la decisió judicial com “un precedent davant la impunitat”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.