Política

Israel veu “esbiaixat’ un informe de l’ONU

El govern israelià rebutja l’“escandalós” dossier en què se l’acusa de crims a Gaza

El president israelià, Shimon Peres, va qualificar ahir d’“escandalós” i “esbiaixat” l’informe de les Nacions Unides que acusa l’Estat d’Israel de responsable de crims en el conflicte de Gaza del desembre i el gener passats. “Mai no l’acceptarem”, va advertir Peres al·legant que Israel “no s’ha d’excusar, perquè té el dret a defensar la vida de les seves dones i infants”.

Visiblement indignat pel contingut del document, el veterà mandatari va afegir: “Estem furiosos, perquè no s’hi fa cap menció a Hamàs”, i va argumentar que, si el moviment islamista no hagués llançat coets contra territori israelià, l’exèrcit hebreu no hauria intervingut a la franja de Gaza, d’on havia sortit el 2005.

Amb tot, Peres va exonerar el secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon, de la responsabilitat d’un informe independent encarregat per avaluar nou incidents mortals als locals de les Nacions Unides a la franja i que relaciona de manera directa Israel amb sis dels nou incidents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.