Política

Joan Carretero presenta Reagrupament.cat com a "alternativa creïble"

El moviment crític d'Esquerra Republicana es presenta en un acte a l'Auditori de Barcelona

El líder del moviment crític intern d'ERC Reagrupament.cat, Joan Carretero, ha postulat avui formalment aquesta corrent com a "una alternativa creïble" a l'actual direcció del partit. Per a començar, Carretero ha presentat avui una proposta detallada de programa polític i algunes mesures per a incorporar en els estatuts del partit, com la no coincidència entre dirigents del partit i responsables institucionals.

En un acte a l'Auditori de Barcelona, al qual hi han assistit uns 500 militants i simpatitzants d'ERC, Carretero ha exposat un projecte polític detallat i centrat en "primar l'eix nacionalista per sobre de l'eix dreta-esquerra" i ha plantejat també diverses propostes per a la renovació formal d'Esquerra.

"Fa falta un relleu en la direcció del partit. Tot i que els darrers dies hi hagin hagut maniobres polítiques -en al·lusió especialment a la conferència del secretari general d'ERC, Joan Puigcercós-, no fa falta només un lífting dels mateixos líders que ens han portat a la pèrdua de credibilitat", ha afirmat.

Nova estratègia
Per a Carretero, la nova estratègia del partit ha de quedar registrada per escrit fins i tot als estatuts del partit, que, segons ha opinat, haurien de deixar clar que "els màxims responsables del partit no han d'estar al Govern ni en cap altra institució" per a "vetllar pel bon funcionament del partit i perquè l 'actuació d'ERC dins les institucions sigui eficient i rigorosa" envers els objectius sobiranistes d'Esquerra.

A més, Carretero ha proposat avui establir un màxim de dos mandats de quatre anys per als líders del partit i que almenys un terç de la Permanent Nacional no tinguin càrrec de representació pública.

En una proposta àmpliament aplaudida pels assistents, Carretero ha apuntat que "els treballadors del partit" a les institucions i organismes públics "no poden tenir càrrecs en la Permanent, ni en l'Executiva o en el Consell Nacional" d'ERC.

Assemblea anual de federacions
Carretero ha plantejat també convocar una assemblea anual de les federacions regionals per a "informar, debatre i votar" tota l'acció dels representants d'ERC al Govern de la Generalitat, al Parlament i als organismes supramunicipals.

Totes aquestes propostes de Reagrupament.cat, al costat del manifest fundacional que ha llegit el dirigent i alcalde d'ERC Jaume Fernández durant l'acte, es lliuraran la setmana que ve a la direcció d'ERC per a iniciar el procés de constitució formal com a corrent intern d'ERC, per al que tenen un termini de sis mesos.

Tot i així, Carretero ha deixat clar que Reagrupament.cat "vol ser alguna cosa més" que una corrent interna, per a convertir-se "en una alternativa real i creïble" a l'actual direcció "que iniciï el camí per dur ERC a ésser la primera força política catalana. No n'hi ha prou amb consolidar-nos com a tercera posició".

"Ni som com som, ni som els més savis", ha apuntat, en al·lusió a l'eslògan escollit per la direcció republicana durant les passades eleccions autonòmiques, i ha deixat clar que l'escissió no és una opció: "No hem militat en un altre partit ni volem militar en un altre partit que no sigui ERC, però volem que ERC, sense renunciar al passat, creixi per a ésser força hegemònica i decisiva per a dur a Catalunya cap a la independència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona