Política

La Xina demana que no s'interfereixi en els assumptes interns del país

Món

El portaveu del ministeri d'Exteriors, Qi Gang, ha defensat la situació dels drets fonamentals a la Xina i ha assegurat que la població gaudeix d'un gran espectre de llibertats, inclosa la de religió.

Qi Gang ha respost d'aquesta manera al al president dels Estats Units, George W. Bush, que ha demanat a la Xina que doni llibertats bàsiques als seus ciutadans.

"Nosaltres ens oposem rotundament a qualsevol acció que interfereixi en els assumptes interns d'un altre país en nom de qüestions com els drets humans i la religió", segons Qi Gang.

Bush, en un discurs durant la seva visita oficial a Tailàndia abans de viatjar cap a Pequín per assistir a la inauguració dels Jocs Olímpics, ha instat la Xina a millorar la situació dels drets humans, pels quals ha expressat una "profunda preocupació".

"Els EUA creuen que el poble de la Xina es mereix les llibertats fonamentals, que és un dret natural de tots els éssers humans", ha dit Bush. El president nord-americà ha elogiat les reformes econòmiques del gegant asiàtic, però ha puntualitzat que només el respecte als drets humans permetrà a la Xina desenvolupar-se plenament.

"Estem parlant de llibertat de premsa, llibertat assembleària i de dret laborals, no per suscitar l'antagonisme amb els líders xinesos, sinó perquè l'única via amb la qual es pot desenvolupar tot el seu potencial és confiant una més gran llibertat a la seva gent", ha remarcat.
Bush ha assegurat que els EUA "mantenen una ferma oposició a les detencions de dissidents polítics, activistes dels drets humans i de la llibertat de culte".

El líder nord-americà ha reconegut, però, que se sent "optimista" davant el futur de la Xina i que el creixement econòmic impulsat per les reformes fetes pel règim de Pequín han sigut "bones pel poble xinès" i per la resta del món.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.