Política

IU trencarà els acords amb el PSOE si no retira el pacte amb CiU sobre la reforma laboral

Llamazares assegura que l'esmena presentada amb els nacionalistes va en contra de les seves propostes

El diputat d'Izquierda Unida al Congrés dels Diputats, Gaspar Llamazares, ha instat aquest matí el PSOE a trencar l'acord tancat aquest dilluns a la nit amb CiU, ja que en cas contrari trencarà tots els compromisos adquirits amb IU-ICV sobre el mercat de treball.

El PSOE va pactar amb CiU la reforma del mercat laboral en incloure en el diàleg social la dualitat del mercat de treball, els problemes de la negociació col·lectiva i el paper de les empreses de treball temporal en les polítiques actives d'ocupació.

En declaracions als periodistes als passadissos del Congrés, Llamazares ha assenyalat que la proposta de resolució de CiU pactada amb el PSOE posa la "càrrega de la prova de la crisi" en els treballadors i "lliga les mans" als agents socials, i ha augurat mobilitzacions sindicals si la mesura tira endavant. "Va en contra de tot allò que s'havia acordat amb nosaltres", ha assenyalat.

Llamazares ja ha traslladat el seu malestar als socialistes i els ha avisat que si no retiren l'esmena conjunta amb els nacionalistes catalans es replantejarà els suports pactats dilluns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.