Política

L'Advocacia de l'Estat demana il·legalitzar ANB i EHAK perquè estan instrumentalitzats per ETA

Política

L'Advocacia de l'Estat demana, en les seves al·legacions finals presentades aquest dijous davant el Tribunal Suprem, la il·legalització d' Acció Nacionalista Basca (ANB) i el Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK) per estar instrumentalitzats per ETA i per ser successores o continuadores de Batasuna.

L'Advocacia de l'Estat ha presentat les al·legacions davant la sala especial 61 del Suprem, encarregada de resoldre les demandes d'il·legalització d'ANB i EHAK, suspeses pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.

En l'escrit d'ANB, l'advocat de l'Estat sosté que ha quedat acreditada la direcció de Batasuna en el procés de presentació de candidatures en les eleccions municipals forals de l'any passat, i a més en els ajuntaments en els quals està present s'han assumit "tots els postulats de l'entorn d'ETA-Batasuna, inclosa la no condemna de la banda".

També s'ha acreditat, segons l'advocat de l'Estat, l'existència d'una caixa única de finançament i control d'aquestes dues formacions amb Batasuna, que es va buidar en el procés d'il·legalització.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.