Política

El PSC assegura que no s'avançaran les eleccions passi el que passi al TC

El secretari d'organització, José Zaragoza, creu que hi ha una gran "estabilitat" al govern català i que els comicis seran al novembre, com marca el calendari

Catalunya va bé o, almenys, "hi ha majoria parlamentària, hi ha estabilitat política, s’està fent front als problemes i estem plantejant les coses de manera sensata, fins i tot davant l’agressivitat de la caverna mediàtica". És el que opina el PSC, o almenys el seu secretari d'organització, José Zaragoza, que aquest dijous al matí a Catalunya Ràdio –mentre el conseller Antoni Castells, també del PSC, advertia a RAC1 que cal asseure's a parlar amb Espanya de l'encaix de Catalunya "passi el que passi amb la sentència de l'Estatut"– ha assegurat que les eleccions al Parlament es faran "al novembre", quan s'esgoti la legislatura –les anteriors van ser l'1 de novembre del 2006–, independentment del resultat de la sentència del TC. I ha matisat que "Montilla és una persona seriosa que compleix els seus compromisos" i que, per tant, completarà la legislatura passi el que passi.

Sobre els possibles pactes postelectorals Zaragoza ha afirmat al programa El matí de Catalunya Ràdio que l’ambició del PSC és governar sol. Només “una emergència nacional” justificaria la sociovergència, i pel secretari d'organització dels socialistes una emergència nacional seria que “cap de les dues formacions –el PSC i CiU– poguessin arribar a formar govern”.

També ha assegurat que el PSC no pactarà amb el PP. “Això és impossible, el PP és el que ens ha portat el recurs contra l’Estatut, i els problemes que tenim ara amb l’aprovació del text són per la campanya que van fer els populars contra l’Estatut. Ens ha portat al Constitucional, ha recusat un magistrat, ha bloquejat la renovació del Constitucional, està condicionant la sentència... Nosaltres no podem tenir res en comú amb el PP. Aquesta sentència del Constitucional no és contra Catalunya; el que busca el PP és contra Zapatero, perquè al PP el que li interessa és governar Espanya”, ha etzibat.

També ha aprofitat l'ocasió per aplaudir la carta que el president de la Generalitat, José Montilla, ha fet arribar a 200 entitats per agrair-los el suport a l'Estatut i demanar-los una resposta unitària davant la sentència del TC. Per Zaragoza, cal centrar el debat en la defensa del text estatutari: “El millor que podem fer els polítics és posar-nos a defensar l’Estatut. El projecte polític del PSC és el text estatutari. Nosaltres hem fet quatre coses amb l’Estatut: el vam proposar, el vam aprovar, l’estem desplegant i l’estem defensant. L’Estatut és una prioritat i ens està donant competències com el traspàs de Rodalies”, ha afegit.

Sobre la futura llei de vegueries, José Zaragoza ha dit que s’ha de fer buscant el màxim consens i ha afegit que "l'única divisió territorial que en trenta anys hi ha hagut a Catalunya no va ser producte de la recerca d'un interès de país, sinó d'un interès partidista". "Convergència només va fer una reforma per carregar-se la Corporació Metropolitana. Va ser una reforma no d’interès de país, sinó d’interès polític. Jordi Pujol va voler fer un petit favor a l’alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, que era president de la Corporació, i això ens va portar una mala divisió territorial”, ha concretat amb sarcasme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.