Política

Continua la fugida de Ciutadans

Dimiteixen després de veure que, en el congrés que C's va celebrar al juny, Albert Rivera sortia reelegit com a president

Vint dirigents i militants de base de l'agrupació de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's) a Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Montcada han anunciat que es donen de baixa del partit, després de "perdre la il·lusió i la confiança" en la direcció que presideix Albert Rivera.

A principis d'aquesta setmana, el líder del sector crític de C's, Luis Bouza-Brey, va anunciar que també abandonava el partit amb més de mig centenar d'afiliats més, a causa de les seves discrepàncies amb la direcció "presidencialista" que encapçala Albert Rivera.

Una de les places fortes de C's era precisament Cerdanyola, on el partit va obtenir a les eleccions catalanes de novembre els seus millors resultats a Catalunya, amb 1.627 vots i un 6,76% del total de sufragis.

Tot i això, les disputes internes desencadenades des d'aleshores en el sí de l'agrupació van arruïnar les seves expectatives d'èxit a les eleccions municipals de maig, en què no van obtenir ni un sol regidor en aquesta localitat.

Vint afiliats crítics de Cerdanyola, Ripollet i Montcada han anunciat a través d'un comunicat que deixen el partit, després de veure que, en el congrés que C's va celebrar a final de juny, Rivera sortia reelegit com a president de la formació i aconseguia el control absolut de la direcció.

Un any de crispació
Segons els dimissionaris, la direcció que encapçala Rivera ha "marginat i exclòs la meitat de la militància", pel que han decidit abandonar definitivament el partit, després d'aguantar un any de "permanent crispació i constant enfrontament, provocats i alimentats per la incompetència, la desistiment de funcions, l'arbitrarietat i el despotisme" de la cúpula de C's.

"Com que no volem continuar desaprofitant les nostres energies i el nostre temps en lluites fratricides, molts de nosaltres ens integrarem i seguirem treballant en diferents organitzacions o plataformes per lluitar pel projecte originari de C's", assenyala el comunicat.

Entre els vint signants de l'anunci figuren els excoordinadors de l'agrupació Manuel Cabezas, Rufino Salguero, Inma Peral i María Teresa Godayol, els exsecretaris Gerardo Álvarez i María Jesús Castresana, així com l'exnúmero dos de C's per Mollet del Vallès, Carlos Javier Megino.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salut

L’OMS assegura que “l’mpox no és la nova Covid”

Barcelona
política

L’UCE escalfa motors per al centenari de l’aixecament de Prats de Molló

prats de molló
Guerra a Gaza

Almenys dotze morts en un nou bombardeig contra una escola

Guerra a Europa

La UE comprarà municions per a Ucraïna amb els actius russos

Barcelona
Alemanya

Confirmada la condemna contra una antiga secretària d’un camp nazi

Barcelona
guerra a europa

Els civils fugen de Pokrovsk mentre l’exèrcit rus avança sobre la ciutat ucraïnesa

barcelona
laboral

CCOO lamenta l’increment dels accidents laborals greus i mortals

barcelona
Àsia

La Xina aprova onze nous reactors nuclears

barcelona
Política

Els comuns tornen a carregar contra la tria de consellers “conservadors” com Sàmper i Espadaler

barcelona