Política

La CUP dóna llibertat de vot a les europees

La immediatesa del calendari i la manca de debat intern i d’aliances amb altres formacions polítiques són les raons que esgrimeixen per no ser presents a les urnes el 7 de juny

Mentre la CUP debat la conveniència de presentar-se a les properes eleccions al Parlament, la formació independentista ha decidit donar llibertat de vot a la militància als comicis europeus. La immediatesa del calendari i la manca de debat intern i d’aliances amb altres formacions polítiques són les raons que esgrimeixen per no ser presents a les urnes el 7 de juny.

De fet, la ponència escollida en la darrera assemblea no feia cap referència a la voluntat de participar en aquests comicis. La CUP ha declinat demanar l’abstenció perquè resultaria “contradictori” després de presentar-se –sense el suport de totes les organitzacions de l’esquerra independentista– a les anteriors eleccions o el vot nul perquè “fan falta molts recursos”, ha explicat a l’AVUI el portaveu del partit, Marc Sallas.

Tot i decantar-se per donar llibertat de vot als seus militants i simpatitzants, la CUP recomana “als qui vulguin votar” que ho facin a candidatures que “ofereixin les millors condicions possibles per exercir el dret a l’autodeterminació”, “la ruptura política i social contra els poders polítics i econòmics vigents” i “contra la involució antidemocràtica i antiobrera”. En aquest sentit, critica els posicionaments ambigus de partits com CiU, ERC o ICV, que, “tot i situar en la capçalera de les llistes persones que es diuen sobiranistes”, com a a organitzacions polítiques no modifiquen les seves “polítiques claudicants”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.