Política

CiU aplaudeix la carta de Montilla i li demana que estengui la unitat a la política

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, reclama a Montilla que convoqui ja una cimera de líders per preparar una resposta conjunta

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha aplaudit la carta enviada pel president català, José Montilla, a les entitats catalanes que van donar suport a l'editorial conjunt de dotze diaris catalans a favor de l'Estatut, si bé l'ha emplaçat a estendre la unitat catalana també a la política.

"Encara que sigui tard, Montilla s'ha aixecat el 2010 amb bon peu", ha celebrat Pujol, en una roda de premsa per valorar la carta remesa pel president de la Generalitat.

Pujol ha considerat "positiva" la iniciativa de Montilla de buscar el suport de la societat civil catalana a la resposta unitària que pensa liderar si el Tribunal Constitucional (TC) retalla l'Estatut, si bé li ha demanat anar un pas més enllà.

Per Pujol és igualment "important i necessària una acció unitària del màxim nombre de forces polítiques que defensen l'Estatut".

Per teixir aquesta unitat catalana no només a nivell de societat civil sinó també entre les formacions polítiques pro Estatut, Pujol ha tornat a reclamar a Montilla que convoqui ja una cimera de líders per preparar una resposta conjunta contundent.

Pujol ha preguntat a Montilla sobre quina base i sobre quin lema pretén construir un front comú català en defensa de l'Estatut.

Segons CiU, aquesta resposta unitària a una hipotètica retallada de l'Estatut s'hauria de fonamentar en tres eixos: consultar d'alguna manera al poble de Catalunya sobre aquesta laminació, sotmetre-la també a votació al Parlament i no renunciar a cap qüestió de l'autogovern que quedi tocada pel TC.

Pujol ha insistit a interrogar Montilla sobre si la seva proposta de reacció unitària passa per aquestes mateixes premisses i si, en tot cas, té la seguretat que comptarà amb el suport d'ERC i fins i tot de socialistes com el conseller Antoni Castells.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona