Política

10mil a Brussel·les entrega una carta als eurodiputats en què reivindica el dret a l'autodeterminació

Una delegació de 10mil a Brussel·les ha entregat aquest dijous, 48 hores abans de la manifestació per l'autodeterminació, una carta als europarlamentaris amb l'objectiu d'explicar aquesta iniciativa de la societat civil catalana. A la recepció no hi ha assistit cap eurodiputat català, fet que el portaveu de 10mil.cat, Josep Poveda, ha lamentat. "Ens hagués agradat molt comptar amb l'acompanyament d'algun dels representants electes catalans a Europa encara que hagin expressat obertament la seva oposició a la nostra iniciativa", ha explicat. "Potser si haguessin vingut i ens haguessin escoltat, ara coneixerien millor el motiu i la finalitat de la manifestació d'aquest dissabte", ha afegit.

A la recepció, en què hi han assistit representants d'Eusko Alkartasuna, Esquerra Unitària Europea, el Sinn Féin i el BNG, entre d'altres, la delegació de 10mil a Brussel·les ha demanat la col·laboració dels europarlamentaris perquè els ajudin, segons Poveda, a "crear grups de pressió internacional per donar a conèixer el nostre cas".

El resultat de la trobada s'ha traduït en el compromís per part dels eurodiputats d'aprofundir els contactes i donar suport a la internacionalització del procés d'autodeterminació de Catalunya.

A la carta, 10mil a Brussel·les assegura que "no demanem res d'extraordinari ni cap privilegi. Exigim, senzillament, ser reconeguts coma un poble normal dintre de la Unió Europea i poder-nos organitzar com el poble català decideixi lliurement".

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats UNITS

Trump, evacuat d’un míting amb sang a la cara després del so d’uns trets

BARCELONA
ESTATS UNITS

Biden lluita en campanya per contrarestar la caiguda de suports

BARCELONA
política

L’ANC trasllada al carrer el seu rebuig als embats judicials

barcelona
FEDERACIÓ RUSSA

Rússia respondrà a míssils dels EUA a Europa apuntant amb els seus a la UE

BARCELONA
POLÍTICA

El PSC s’atribueix com a mèrit el retorn dels exiliats

barcelona
política

Rovira es retroba amb la militància d’ERC

barcelona
GUERRA A GAZA

Noranta morts per un atac israelià a un campament de desplaçats a la Franja

BARCELONA
política

Els comuns reivindiquen el seu pes en un futur acord de govern

barcelona
ÀSIA

Ira a la Xina per una llei dels EUA que li reclama més autonomia per al Tibet

BARCELONA