Política

Patxi López assegura que el pacte PP-PSE es mantindrà tota la legislatura

Aquest diumenge es compleixen els primers cent dies del govern del PSE al País Basc

El pacte entre el PP i el PSE-PSOE al País Basc es mantindrà tota la legislatura. El lehendakari, Patxi López, ha estat taxatiu i, a 48 hores de complir-se els seus primers 100 dies de govern ha volgut reiterar que, malgrat les diferències que els dues formacions polítiques mantenen, l'acord de govern es manté ferm.

Així, en la seva intervenció amb motiu dels tres primers mesos de l'actual govern basc, ha volgut "agrair i destacar l'actitud responsable" del PP, que va permetre assolir l'acord de bases "per al canvi democràtic de la societat basca", que "gaudeix de bona salut i té vocació duradora".

En aquest sentit, ha defensat que els dos partits busquen "consolidar el temps de la normalitat democràtica, el temps de l'enteniment entre diferents i el temps de l'Euskadi del consens".

A més, López ha assegurat que les crítiques dels populars per la gestió econòmica de l'executiu basc "acabaran perquè s'arribarà a un acord amb el qual afrontarem conjuntament la crisi".

El president basc ha defensat que el País Basc és una comunitat que ha "substituït el conflicte per l'entesa" i que el pacte "va molt més enllà" d'aquestes "disputes electorals".

El lehendakari ha dit també que creu possible una acció d'ETA en resposta a la campanya que ha engegat l'Ertzaintza per evitar mobilitzacions convocades per l'esquerra abertzale considerades d'enaltiment del terrorisme. 

I és que, al seu entendre, l'organització terrorista està passant pel seu pitjor moment i que té "menys suport que mai".

Pel que fa al PNB, ha indicat que, "després un primer moment de desconcert lògic, en el qual van parlar fins i tot de cop institucional, ha posat sobre la taula una oferta de continguts molt semblants als què els socialistes vem defensar des de l'oposició i que ara portem a la pràctica des del govern".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona