Política

São Paulo no tancarà l'aeroport de Congonhas

Un Airbus A-320 de l'aerolínia TAM va xocar contra una edificació veïna a Congonhas

L'aeroport de la São Paulo, on dimarts es va estavellar un avió amb 186 passatgers amb un balanç de gairebé 200 morts, no es tancarà. Ho ha anunciat avui l'empresa estatal encarregada dels aeròdroms brasilers.

El president de l'Administració Aeroportuària Brasilera, José Carlos Pereira, ha dit a la premsa que "no val la pena tancar-lo. No podem prendre una decisió radical. Necessitem un terme mitjà".

Les condicions de seguretat de l'aeroport de Congonhas han estat qüestionades per la seva proximitat a l'àrea residencial de São Paulo i perquè la pista principal va ser reoberta després d'una reforma inacabada.

La tragèdia va esdevenir quan un Airbus A-320 de l'aerolínia TAM procedent de la ciutat de Porto Alegre va xocar contra una edificació veïna a Congonhas durant l'aterratge a l'aeroport, que és el que mou més passatgers del Brasil.

Dos dies després de l'accident, Pereira ha estat la primera autoritat del sector en pronunciar-se públicament i ha defensat les recents reparacions de la pista central. Pereira ha proposat millorar aeroports veïns. "Creiem que cap al març del proper any, després de provar amb pluges la segona pista de Cumbica, estarem alliberant i descongestionant el trànsit de Congonhas", ha afirmat.

Una de les caixes negres de l'avió ha estat enviada als Estats Units, on un grup d'especialistes elaborarà un informe per a les autoritats brasileres en un termini de 30 dies. L'investigació total es podria demorar deu mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.