Política

Benach alerta que si no es reacciona amb unitat davant la sentència de l'Estatut "ho pagarem car durant molts anys"

El president del Parlament de Catalunya demana que la cambra catalana tingui un paper destacat per liderar la resposta a l'Estat espanyol

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, desitjaria que no hi hagi cap sentència de Tribunal Constitucional però davant la possibilitat que sigui contrària a l'Estatut reclama unitat, tot i que sense especificar la fórmula.

Benach, en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio de ho ha deixat clar: "És indispensable que donem com a país, per tant, vol dir, tant partits polítics com societat civil, una lliçó d'unitat a l'Estat espanyol i que el missatge sigui inequívoc: anem tots junts i anirem fins al final".

I si això no és així, "si no pesa la unitat de país, ho pagarem car durant molts anys", ha alertat el president del Parlament.

A més, ha demanat que la cambra catalana tingui un paper destacat per liderar la resposta a l'Estat espanyol, en tant que "escenari natural per a la construcció d'aquesta unitat".

Segons Benach, amb el tema de l'Estatut, "en el fons el que hi ha és una instrumentalització política i, per tant, la sentència del TC serà política".

Benach també ha admès que hores d'ara encara no té clar si hi serà present a les llistes d'ERC a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya previstes per a la tardor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.