Política

Dimiteix un assessor d'Obama després de saber-se que va donar suport a una teoria conspirativa sobre l'11-S

Van Jones, que era conseller per a llocs de treball verds, va donar suport a una organització que acusava l'expresident George W. Bush d'estar implicat en els atemptats del  2001

El conseller especial per a llocs de treball verds de la Casa Blanca, Van Jones, ha dimitit després que s'hagi conegut que havia donat suport a una organització que acusa el govern de l'expresident George W. Bush d'estar implicat en els atemptats de l'11-S.

"Renuncio al meu lloc al Consell de Qualitat Mediambiental", ha indicat Jones en un comunicat als mitjans. Dijous passat, aquest assessor de la Casa Blanca va haver de demanar disculpes en públic, després que es conegués l'existència d'una gravació en què carregava contra els republicans durant un discurs abans d'entrar a formar part del govern.

La gravació va endurir les crítiques contra ell, ja que dies abans s'havia conegut que va signar en suport d'un grup d'activistes que vinculen l'Administració Bush amb els atemptats de l'11-S. Així, els republicans havien sol·licitat el seu cessament immediat.

En el comunicat en el qual explica les raons de la seva dimissió, Jones assegura que ha estat objecte d'una campanya de mentides i difamacions, però que prefereix dimitir en benefici de "les històriques reformes del sistema sanitari i energètic".

"No puc demanar als meus companys que perdin el temps a defensar-me i explicar el meu passat. Necessitem que tots centrin els seus esforços a lluitar per un futur millor", ha apuntat.

Jones, que va entrar a la Casa Blanca el mes de març passat, va treballar com a activista pro drets humans a Califòrnia abans de centrar-se en temes mediambientals i energètics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona