Política

El jutge del cas Gürtel manté en secret les converses de Correa i els advocats a la presó

El magistrat acorda incloure les converses en una peça separada al gruix del procediment judicial

El magistrat Antonio Pedreira, que instrueix el cas Gürtel a Madrid, ha acordat mantenir en part el secret del sumari pel que fa a les intervencions de comunicacions ordenades pel jutge Baltasar Garzón entre els imputats i els seus advocats a la presó. Així ho fa conforme a l'anul·lació decretada el 25 de març passat en considerar-les il·lícites la Sala Civil i Penal del TSJM.

La sala civil i penal del TSJM va declarar il·lícites les escoltes de les comunicacions mantingudes a la presó entre els imputats Francisco Correa, el seu assessor i cosí, Antoine Sánchez, Pablo Crespo, i els advocats Manuel Delgado Solís i el lletrat Antonio López Rubal, entre d'altres.

Per tant, el jutge acorda incloure les converses en una peça separada al gruix del procediment judicial. Així, el magistrat dóna trasllat a la Fiscalia Anticorrupció perquè concreti les seves al·legacions en relació amb l'execució de la sentència del 25 de març.

El jutge diu que les raons d'excloure les escoltes de la sentència d'aixecament del secret del sumari és "la mateixa que la que ha vingut mantenint-se amb anterioritat i, a més, evitar que s'originin perjudicis a les persones que resultin afectades per l'aixecament del secret". Afegeix que la resolució es fonamenta en els principis de seguretat jurídica i economia processal, amb "la finalitat d'evitar demores injustificades o contradicció en les decisions que s'adoptin en execució de la sentència de 25 de març del 2010".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.