Política

Rajoy assegura que Zapatero vol "distreure l'atenció" i "guanyar temps" amb l'oferta de pacte econòmic

El líder del PP assegura que el president espanyol no sap què fer davant la crisi i assegura que el seu partit ha presentat fins a sis vegades les mesures que aplicaria per rellançar l'economia espanyola

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dissabte que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, vol "guanyar temps", "fugir de responsabilitats" i "distreure l'atenció" amb la seva oferta de pacte econòmic als partits polítics.

"Aquest home el que vol és guanyar temps, esperar a que escampi, distreure l'atenció, fugir de les seves responsabilitats i demanar als altres que ens callem i no diguem el que cal fer", ha afirmat Rajoy en un acte del PP a Santander.

El líder popular ha explicat que el seu partit no pot donar suport a la política econòmica del govern fins que aquest "rectifiqui" allò que els populars creuen que és "dolen per Espanya". El contrari seria "liquidar l'alternativa que necessita qualsevol país democràtic", segons ha dit davant 1.600 persones.

"Tinc la impressió que no vol rectificar, que efectivament no sap el que vol fer i no està disposat a fer allò que no sap", ha lamentat Rajoy.

Rajoy ha defensat que el seu partit té alternatives en matèria econòmica, com han plantejar en fins a sis ocasions al Congrés dels Diputats, que sempre han estat, segons ha dit, rebutjades. "Jo no necessito esperar a dijous, a la reunió d'una comissió perquè m'expliqui res. Nosaltres sabem què cal fer, ho hem traslladat al govern, i si vol que ho faci",  ha avisat.

D'altra banda, Rajoy també ha acusat  Zapatero, de "desautoritzar" el seu equip econòmic per les crítiques fetes des de Londres als mercats financers.

"El president espanyol ha desautoritzat l'equip econòmic que ha nomenat, perquè ha criticat contra aquells als quals el seu equip va anar a explicar que tot estava bé i no hi havia cap problema", ha dit des de Santander.

Zapatero va qualificar aquest divendres, a Londres, de "paradoxa" que els mercats, als quals els EUA han intentat salvar fent una inversió pública forta i provocant un dèficit, siguin ara els que examinin els governs i els posin dificultats.

Amb aquestes afirmacions, segons Rajoy, el president del govern espanyol ha "atacat" aquells als quals el seu equip econòmic van relatar la situació econòmica espanyol, en referència a la gira que la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, i el secretari d'Estat d'Economia, José Manuel Campa.

Rajoy ha considerat que els responsables de la política econòmica van fer "molt bé en anar" a "tranquil·litzar els mercats". "Això és el que havien de fer, perquè s'està fent una política que genera dubtes", ha explicat.

Amb les crítiques als mercats financers, Zapatero "ha desfet per la tarda allò que el seu equip econòmic ha teixit pel matí", ha lamentat el president del PP.

El líder popular ha reclamat "prudència i sentit comú" al president espanyol, a qui li ha demanat que sigui "sensat". "No pot criticar les persones a les quals el seu equip econòmic ha anat a explicar-se", ha insistit.

"En lloc d'atacar els mercats, ha d'atacar la crisi, la morositat i la falta de crèdit. Aquest és l'objectiu, i no generar-se enemics, que bastants problemes tenim a Espanya", ha remarcat Rajoy durant la clausura de la tercera convenció del PP de Cantàbria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.