Política

Bush portarà a Orient Mitjà un missatge "de llibertat" i de compromís dels EUA amb la regió

El president estatunidenc, George W. Bush, ha afirmat avui que la seva imminent gira a Orient Mitjà està enfocada a transmetre un "missatge de llibertat" a la regió i a insistir en el compromís dels Estats Units amb tots aquells que se senten amenaçats pels extremistes, des d'Israel fins a Egipte.

Bush ha considerat Orient Mitjà una zona "de gran importància estratègica" per als EUA. El seu viatge, estructurat en dues parts, té el doble objectiu d'acostar a les parts palestines en conflicte i, d'altra banda, garantir suports en la lluita estatunidenca contra la xarxa terrorista Al-Qaeda i els seus partidaris a la zona.

Al seu viatge a Terra Santa, Bush ha anunciat la seva intenció de reunir-se amb el primer ministre israelià, Ehud Olmert, i amb el president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, els quals instarà "a seguir endavant amb les negociacions per la pau que van començar a Anàpolis el novembre passat", referint-se a la recent Conferència sobre Orient Mitjà celebrada a la ciutat estatunidenca.

"Aquesta és una tasca difícil. Exigirà decisions dures sobre qüestions complexes. I deixaré clar que els Estats Units està profundament compromès a ajudar a les dues parts a construir la visió històrica que compartim: dos estats democràtics, Israel i Palestina, vivint en pau i amb seguretat", ha afirmat el president al seu habitual discurs radiofònic setmanal.

A continuació, Bush visitarà cinc països els quals ha considerat "aliats clau dels Estats Units al món àrab", com són Kuwait, Bahrain, la Unió dels Emirats Àrabs, l'Aràbia Saudita i Egipte, sol·licitant als seus líders el seu "fort suport a les negociacions entre els israelians i els palestins". A més, abordarà altres temes, com la forma de "contrarestar les ambicions agressives d'Iran".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.