Política

Madrid torna 'pelotazos' a Catalunya

Es tracta tres casos urbanístics a Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) que impliquen l'exalcalde Víctor Ros

La Fiscalia Anticorrupció ha tornat a la Fiscalia de Barcelona tres casos de suposats pelotazos urbanístics a Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) que impliquen l'exalcalde Víctor Ros, en no apreciar que tinguin relació directa amb la trama de corrupció investigada en l'"operació Pretòria".

Aquests presumptes pelotazos urbanístics van arribar a mans del ministeri públic arran de tres denúncies, dues de les quals es dirigeixen contra l'exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres, imputat en la trama 'Pretòria', mentre que la tercera implica en una trama de corrupció Albert Carbó, director d'oficina bancària i germà de Genís Carbó, un altre dels imputats.

Segons han informat fonts judicials, la Fiscalia de Barcelona està estudiant ara les denúncies per aquestes irregularitats urbanístiques, per decidir si obre diligències contra els implicats, entre els quals figura l'exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres Víctor Ros, del PP.

Una de les denúncies acusava Ros d'haver beneficiat suposadament dos cosins seus mitjançant una requalificació derivada de la creació a l'abril de 2006 d'un nou sector de Sant Andreu de Llavaneres -la zona de La Riera- en el nou plantejament urbanístic del municipi.

L'altra denuncia contra Ros estava relacionada amb un conveni urbanístic suposadament irregular vinculat a la compra de l'edifici modernista El Celler de Sant Andreu de Llavaneres que el consistori va signar amb la societat Cortijosa, empresa que comparteix administradors amb una de les societats investigades en l'operació 'Pretòria'.

Aquesta denuncia va ser enviada pel grup municipal Sos Llavaneres l'any 2007, encara que va ser arxivada, però els seus impulsors van tornar a presentar-la el 2 de novembre passat en trobar nous indicis que la relacionaven amb Luis García, cervell de la trama de corrupció investigada pel jutge Baltasar Garzón.

La tercera de les denúncies que ara ha tornat a mans de la Fiscalia de Barcelona demana que s'investigui Albert Carbó, director d'una sucursal bancària de Caixa Laietana i en què presumptament té un compte corrent l'imputat Luis García.

La denuncia manté que algunes de les operacions urbanístiques de l'operació 'Pretòria' es van finançar mitjançant avantatjosos crèdits concedits per aquesta oficina bancària.

Genís Carbó va ser imputat pel jutge Garzón pel cobrament de 244.000 euros de l'empresa Niesma, propietat del presumpte màxim responsable de la trama de corrupció, Luis García, 'Luigi', en una operació urbanística a Sant Andreu de Llavaneres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.