Política

La guerra interna del PS francès arriba als tribunals

França

La guerra oberta a l’interior del Partit Socialista francès (PS) a causa del catastròfic procés de designació de la nova líder de la formació va arribar ahir als tribunals. L’equip de la candidata Ségolène Royal, derrotada per 42 vots sobre un total de 133.000, va anunciar que presentarà una denúncia per frau contra la federació socialista de la regió del nord, a la qual pertany Martine Aubry, alcaldessa de Lilla i aparent vencedora d’aquests ajustats comicis.

El diputat Manuel Valls, portaveu de l’equip de Royal, va acusar ahir la federació d’Aubry d’haver “falsificat” els resultats durant la nit electoral. Una secció socialista de Lilla hauria afegit una vintena de vots addicionals a la candidatura d’Aubry durant el recompte.

El delegat de Royal en aquesta regió, Bernard Vigreux, hauria detectat irregularitats en sis seccions més de Lilla, que haurien afegit uns 200 vots falsos als resultats d’Aubry. Si es comprova que això és cert, Royal podria superar la seva rival al recompte final.

“Tots els elements de què disposem demostren que hi ha hagut errors, irregularitats i trampes”, va afirmar ahir Valls, nascut a Barcelona i de pare català. “Ens han volgut robar la victòria i l’aspiració formidable al canvi que representa Royal, o sigui que presentarem el cas als tribunals”. Segons Valls, l’autèntic resultat de l’excandidata a l’Elisi se situaria “al voltant del 52%” dels vots dels militants.

Poc després de comunicar aquesta denúncia, la federació socialista del nord va contraatacar anunciant un procés judicial contra Valls per difamació. El president de la federació posa en dubte la versió de Valls, pel fet que els interventors de Royal eren presents durant la nit electoral i van validar-ne el resultat.

Els dos camps es trobaven ahir immersos en una guerra de xifres i buscaven irregularitats a tots els racons del país que els permetin acabar imposant-se davant l’enemic.

Mentre el camp de Royal assegura haver detectat desenes de casos de frau, Aubry i els seus aliats no es queden enrere i han elaborat un inventari d’anomalies que poden beneficiar-los.

A la regió de Bordeus, Aubry podria sumar trenta vots que no van ser transmesos a la direcció del partit a causa d’un error, així com prop de vint vots dels militants socialistes residents a l’estranger que no van ser comptabilitzats durant la nit electoral.
Una comissió interna es reunirà avui per examinar tots els recursos presentats i establir un recompte definitiu que serà anunciat a la reunió del consell nacional convocada per demà a la tarda per l’encara primer secretari François Hollande, que ha assegurat que la nova líder del partit es designarà en aquesta reunió.

La hipòtesi de repetir la votació, com exigeix Royal perquè els militants puguin “tenir dret a un vot clar i incontestable”, s’allunya cada vegada més. Mentrestant, la dreta francesa es frega les mans amb la profunda crisi del PS, que podria silenciar la veu de l’oposició i perjudicar la legitimitat de la nova líder.

“Imatge desastrosa”

El secretari general del partit sarkozista UMP, Patrick Devedjian, va lamentar ahir “la imatge desastrosa que l’oposició dóna de França” i la ministra d’Interior, Michèle Alliot-Marie, va descriure la situació com “un psicodrama que oscil·la entre la tragèdia i la comèdia”.

El dirigent centrista François Bayrou, que va seduir molts votants socialistes durant les presidencials de 2007, va parlar d’un partit en “greu estat de descomposició”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Blinken assegura els EUA faran “tot el possible” perquè Hamàs accepti l’acord

Barcelona
Rússia

Putin viatja a Txetxènia per primera vegada des del 2011

Barcelona
Itàlia

Els submarinistes obren una via d’accés al iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Salut

L’OMS assegura que “l’mpox no és la nova Covid”

Barcelona
política

L’UCE escalfa motors per al centenari de l’aixecament de Prats de Molló

prats de molló
Guerra a Gaza

Almenys dotze morts en un nou bombardeig contra una escola

Guerra a Europa

La UE comprarà municions per a Ucraïna amb els actius russos

Barcelona
Alemanya

Confirmada la condemna contra una antiga secretària d’un camp nazi

Barcelona
guerra a europa

Els civils fugen de Pokrovsk mentre l’exèrcit rus avança sobre la ciutat ucraïnesa

barcelona