Política

Nebrera s'allunya de Piqué i s'acosta a Fernández Díaz

Política

Després de gairebé dos mesos recollint els 218 avals mínims d’agrupació en agrupació, la diputada del PP català Montserrat Nebrera va proclamar ahir que ja té els suports necessaris per formalitzar la seva candidatura a presidir els populars catalans.

En dues rodes de premsa, la primera a Madrid acompanyada del portaveu d’exteriors del PP al Congrés i crític amb Rajoy, Gustavo de Arístegui, i la segona a Barcelona sense cap dirigent destacat del PP fent-li costat, Nebrera va erigir-se en l’única persona capaç de renovar els populars catalans.

Sorprenentment, la lideresa catalana ho va fer marcant distàncies amb l’home que la va introduir al partit, Josep Piqué, i elogiant generosament Alberto Fernández Díaz, que es disputa amb ella i l’actual president, Daniel Sirera, el lideratge dels PP català. “Tot i la seva vàlua, tothom sap quina és la història i com va aterrar Piqué al PP català. No és el que vull per al partit. Vull que els compromissaris decideixin amb neutralitat la presidència del PP català”, va dir la diputada, que va destacar la neutralitat de Mariano Rajoy en el procés precongressual dels populars catalans, tot i que aquest ha insinuat la seva aposta per Sirera.

Nebrera, que va evitar definir-se de centre reformista, tal com diu Rajoy, i va proclamar-se liberal conservadora democristiana, va mostrar-se extremadament respectuosa amb la figura de Fernández Díaz, de qui va dir que és “la història del partit”, fet que visualitza un intent de llimar discrepàncies amb vista a possibles pactes pre o post congressuals.

De pactes també va parlar ahir el vicesecretari general popular Xavier García Albiol, que va instar Sirera i Fernández Díaz a pactar una candidatura abans del congrés dels 5 i 6 de juliol. Albiol considera que seguir amb tres candidatures és “el pitjor favor que es pot fer al partit”, i va advocar perquè els populars facin una “catarsi interna”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.