Política

Garzón envia a la presó l'alcaldessa d'Arrasate

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha ordenat l'empresonament provisional de l'alcaldessa d'Arrasate, Inocencia Galparsoro, d'Acció Nacionalista Basca, després de prendre-li declaració i de fer escorcollar l'Ajuntament basc i reclamar-hi les actes dels plens i les resolucions dels últims mesos. Garzón considera que Galparsoro ha estat activa en la defensa d'una estratègia que, segons el magistrat, coincideix amb la d'ETA, per la qual cosa l'acusa de col·laboració. També la imputa per un delicte desobediència, ja que ANB havia estat suspès d'activitats i l'alcaldessa hauria participat en actes de partit, des del punt de vista de Garzón.

Galparsoro ha prestat declaració aquest matí davant del jutge, que el 8 de febrer havia ordenat la suspensió d'activitats d'ANB. Al final de la declaració, la fiscalia ha demanat l'empresonament.

La citació es va produir divendres passat mitjançant una providència emmarcada en el sumari que tramita el titular del jutjat central d'instrucció número 5 contra diversos membres d'ANB per delictes d'integració en organització terrorista. Fonts jurídiques van indicar que la citació ha estat provocada per "les últimes actuacions" de l'alcaldessa.

Galparsoro va participar amb diversos regidors d'ajuntaments governats per l'esquerra abertzale en una roda de premsa celebrada a Sant Sebastià el 23 d'abril, en la qual ANB va advertir que no donaria suport a les mocions "ètiques" consensuades pel PSE i PNB en les quals sol·liciten la dimissió dels càrrecs d'ANB si no condemnen la violència terrorista. Aquestes mocions "ètiques" només van ser recolzades durant el ple de l'ajuntament pels dos partits que van proposar el text.

Galparsoro va participar amb diversos regidors d'ajuntaments governats per l'esquerra abertzale en una roda de premsa celebrada a San Sebastià el 23 d'abril, en la qual ANB va advertir que no donaria suport a les mocions "ètiques" consensuades pel PSE.

Aquesta moció ve motivada perquè tant l'alcaldessa com els set regidors d'ANB a l'Ajuntament d'Arrasate es van negar a condemnar l'assassinat a mans d'ETA de l'exregidor socialista Isaías Carrasco, del passat 7 de març.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.