Política

El Consell Presidencial iraquià aprova la pena de mort per a Ali el Químic, mà dreta de Saddam Hussein

El Consell de la Presidència iraquià ha aprovat la sentència de mort per a Ali Hassan al-Majid, conegut com Ali el Químic, cosí de Saddam Hussein i declarat culpable per la matança de milers de kurds el 1988 en el cas Anfal, ha informat la televisió oficial iraquiana Al Iraqiya.

Al-Majid va ser condemnat a mort pel Tribunal Suprem iraquià el passat mes de juny juntament amb dos exresponsables iraquians més, l'últim ministre de Defensa durant el règim de Saddam, Sultan Hàixim Ahmad, i el director dels serveis d'intel·ligència, Hussein Ràixid al-Tikriti.

El tribunal els va declarar culpables de genocidi i de crims contra la humanitat en relació amb el conegut cas Anfal, nom de la campanya militar llançada per l'exèrcit iraquià entre 1987 i 1988 contra el Kurdistan iraquià on van morir i desaparèixer uns 180.000 kurds iraquians.

El Consell Presidencial està compost pel president del país, el kurd Jalal Talabani, i per dos dels seus vicepresidents, el sunnita Tarek al Haixemi i el xiïta Adel Abdelmahdi.

Segons la legislació iraquiana l'execució de la sentència es portarà a terme en els 30 dies següents a l'aprovació per part del Consell Presidencial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.