Política

Monjos tibetans denuncien la repressió xinesa davant de periodistes estrangers

Una trentena de monjos tibetans han aprofitat el viatge a Lhasa de diversos periodistes estrangers, organitzat pel govern xinès, per protestar contra la repressió de Pequín i assegurar que el Tibet "no és lliure".
Els monjos han aprofitat l'arribada del primer grup de periodistes internacionals per manifestar-se contra la falta de llibertat religiosa.

La protesta s'ha fet al temple de Johkang, situat al centre de Lhasa i que és un dels centres de culte més sagrats del budisme tibetà. Els monjos han explicat que ni ells ni altres monjos d'altres temples importants com Sera o Drepung –on es van iniciar les protestes el 10 de març passat– poden sortir dels seus temples. També han acusat el govern xinès de "mentir" i han expressat el seu temor a ser castigats per les seves declaracions.

L'agència estatal Xinhua també ha informat de l'incident, encara que ha evitat entrar en detalls i simplement ha assenyalat que "el tour de periodistes estrangers ha estat interromput per un grup de monjos".

Segons els periodistes estrangers, els monjos també han cridat que el Dalai-lama no era culpable de les protestes que van començar el 14 de març, encara que Pequín insisteix que en va ser l'instigador.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.