Política

Puigcercós i Benach trenquen ara el principi d'acord per l'executiva d'ERC

El president d'ERC, Joan Puigcercós, i el secretari general del partit, Joan Ridao, han decidit trencar el principi d'acord que havien assolit amb ERCFutur per a la composició de l'Executiva Nacional del partit, anunciat aquesta mateixa tarda.

Fonts pròximes al president del partit han explicat que han trencat aquest principi d'acord per ''manca de confiança'' amb la candidatura avalada per Josep-Lluís Carod-Rovira, per la manera com s'ha portat a terme la negociació. Així, ha decidit presentar davant del plenari del congrés una executiva integrada per membres només del seu sector. Tot i això, no tanca la porta a que, més endavant, es puguin incorporar altres sectors a la direcció.

De moment, han transcendit tres noms que formaran l'executiva de Puigcercós. Es tracta dels tres vicesecretaris generals. Eduard López serà el vicesecretari general de Coordinació Interna, Alba Castellví de Polítiques Socials i Xavier Vendrell de Política Institucional.

Tot i la situació que s'ha produït, amb una executiva monocolor, Puigcercós no renuncia a aconseguir refer els ponts de diàleg amb els altres sectors d'ara endavant i que d'aquí un temps es puguin incorporar altres sectors a la direcció del partit.

Segons fonts del partit, els militants assistents al congrés, que són els qui hauran de ratificar la composició de l'executiva, ja han votat la proposta i la sessió s'ha suspès mentre es fa el recompte de vots.

Apel·lació a la unitat
El nou líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha realitzat avui, en el seu primer discurs com a president, una apel·lació a la unitat i cohesió interna per obrir una nova etapa, però en contrast amb el seu predecessor, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha eludit defensar la permanència en el govern català.

En el primer discurs de Puigcercós com a president d'ERC, s'ha dirigit als més de 4.000 militants inscrits en el 25 Congrés que se celebra en el Fòrum de Barcelona per subratllar, en clau interna, i davant el fet que en el seu partit hi ha quatre sectors que conviuen en ell, que "no hi ha cap porta tancada".

"Hem de fer tot el possible per garantir la unitat, i tenir voluntat de suma, de créixer, de responsabilitat, de coherència, i també d'uns valors molt catalans que són esforç i treball", ha recalcat.

Carod-Rovira defensa el Tripartit
El president sortint, Josep-Lluís Carod-Rovira ha obert el congrès d'Esquerra fent una defensa aferrissada del Tripartit i de la continuitat del partit dins del Govern. En aquest sentit, Carod-Rovira ha dit que ERC no ha de ser un partit de "pins i samarretes".

Carod-Rovira també ha fet una crida a la unitat interna i a la representació en el partit de tots els corrents. "Som un mosaic i només hi haurà plenitut si el mosaic és sencer", ha exposat durant la seva ponència en què presentava a la militància –per última vegada– el seu informe de gestió.

Després de defensar que amb ell de cap de llista ERC ha aconseguit "els millors resultats" des de la restauració de la democràcia, ha reiterat la seva intenció d'encapçalar de nou la llista republicana a les eleccions autonòmiques –cosa que també desitja el nou president del partit, Joan Puigcercós–.

Aprovat
El congrés d'ERC ha aprovat aquest matí l'informe de gestió econòmica i patrimonial, presentat per la secretària de finances, Pilar Albiol, que ha obtingut 1.037 vots a favor (93,76%), 7 en contra (0.63%) i 62 en blanc (5,60%).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona