Política

30 morts i 50 ferits en un doble atemptat a l'Índia

Dues bombes, dues explosions gairebé simultànies han causat aquesta nit, almenys 30 morts i han ferit 50 persones a la ciutat índia d'Haidarabad (L'Índia) , segons la policia.

Una de les explosions ha tingut lloc al parc Lumbini, on s'hi projectava un espectacle de làser, i la segona en un restaurant a l'aire lliure del concorregut mercat de Kothi. Els dos llocs són freqüentats tant per hindús com per musulmans.

K. Jana Reddy, ministre de l'Interior estatal, ha afirmat que almenys hi ha 30 morts, 24 d'ells al restaurant, anomenat Gokul Xat i freqüentat per famílies, mentre que sis persones han mort al parc Lumbini i 50 persones han quedat ferides, ha afegit.

"És un acte terrorista", ha declarat el primer ministre de l'Estat d'Andhra Pradesh, on està ubicada Haidarabad, I.S. Rajasekhara Reddy, després d'emplaçar la gent a actuar amb calma.

Les forces de seguretat s'han posat en alerta a tota la ciutat, ja que aquesta és coneguda per la violència dels enfrontaments entre hindús i musulmans.

Onze persones més van morir en una mesquita històrica d'Haidarabad el mes de maig passat i cinc més van morir durant els enfrontaments registrats entre les forces de seguretat i manifestants musulmans que demanaven més protecció policial.

Haidarabad és una ciutat de 7 milions d'habitants, dels quals aproximadament un 40% són musulmans. Dels 1.100 milions d'habitants de l'Índia un 80% són hindús i un 13% musulmans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.