Política

UPyD de Catalunya es presenta com l'únic partit "sense franquícies ni xantatges territorials"

La coordinadora Mari Cruz Hernández Palacín avança que la seva tasca es limitarà a la gestió de la formació a Catalunya, perquè la direcció política està marcada des del consell de la direcció nacional liderat per Rosa Díez

La coordinadora d'Unión, Progreso y Democracia (UPyD) a Catalunya, Mari Cruz Hernández Palacín, que va prendre ahir possessió del càrrec després de guanyar la candidatura a Óscar Bautista Cegarra, ha assegurat aquest diumenge que es presenten com l'únic partit "sense franquícies ni xantatges territorials".

En aquest sentit, ha afirmat que la seva tasca es limitarà a la gestió de la formació a Catalunya, perquè la direcció política està marcada des del consell de la direcció nacional liderat per Rosa Díez. Tot i això, ha valorat aquesta limitació com una "satisfacció".

En aquest context, ha afirmat que la "màxima" prioritat és arribar al Parlament en les pròximes eleccions autonòmiques, així com cohesionar i ampliar el projecte per consolidar el partit i afrontar les eleccions amb èxit.

El portaveu d'UPyD, Antonio Robles, ha apuntat que contribuiran a "donar llum a una Catalunya confosa per polítiques medievals", fent referència als pobles de Girona que segueixen sense llum després del temporal de neu per la "falta de previsió del govern" i l'oposició d'alguns socis del tripartit a la línia de Molt Alta Tensió (MAT).

Robles ha manifestat la seva preocupació per solucionar "els problemes reals" dels ciutadans, com són l'atur, la sanitat o l'educació, tot i que ha afegit que de moment només tenen "il·lusions, projectes i capacitat".

Ha recordat que la llista dels membres que formaran el nou consell territorial es manté oberta amb, de moment, nou components -poden compondre-la fins a 15 membres- ja que han ofert als membres de la llista derrotada liderada per Bautista Cegarra formar un òrgan comú per arribar a la "màxima" pluralitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.