Política

Entitats espanyoles defensen la Constitució amb crítiques a l'Estatut, l'editorial conjunt i el nacionalisme català

Entre els signants d'un manifest unitari hi ha Peones Negros, Círculo Balear, Denaes i Asociación por la Tolerancia

Un grup d'entitats, autodenominades moviment cívic espanyol, han signat un manifest unitari en defensa de la Constitució amb motiu del 31 aniversari de la seva aprovació. El títol. La dignidad de España, la patria común e indivisible de todos los españoles.  El signen Círculo Balear, Asociación 11.M. Verdad y Justicia, Plataforma Ciudadana Peones Negros, Plataforma Valenciana por la Libertad Lingüística, Profesionales por la Ética, Asociación por la Tolerancia, Convivencia Cívica Catalana, Mesa por la Libertad Lingüística, Fundación Unidad + Diversidad, Denaes, Voces contra el Terrorismo y Asociación Víctimas del Terrorismo Verde Esperanza. Tanmateix, més que una defensa de la Constitució el que fan és una crítica a l'editorial conjunt de 12 diaris catalans, a l'Estatut i al nacionalisme català, a qui acusen de fomentar l'enfrontament i de deslleialtat i d'amagar els anys d'història comú. 

El moviment lamenta el que considera atacs a la llengua espanyola, que es cremin banderes espanyoles i fotos del Rei. "Resumint, una ferma voluntat d'ofendre Espanya i els espanyols". No els agrada tampoc l'editorial conjunt, que consideren un acte d'intimidació al Tribunal Constitucional per tal d'aconseguir una sentència favorable.

Per aquest grup d'entitats, "si la dignitat dels nacionalistes es fonamenta en l'amenaça a les institucions democràtiques, a la violació de la Constitució, exigint una bilateralitat que crearia dos ens sobirans, a l'exigència de privilegis per raó de l'origen i a il·lusoris drets col·lectius, la dignitat d'Espanya s'assenta en valors més sòlids i respectables. La dignitat d'Espanya s'assenta en la llibertat i en la igualtat davant la llei de tots els espanyols; i s'assenta en la solidaritat entre tots els territoris que configuren la nació espanyola, l'existència de la qual només pot ser negada amb base en la ignorància o la dolenteria. Nosaltres exigim respecte al pacte fonamental, aprovat per tots els electors espanyols, la Constitució de 1978. Recordem el seu article segon: la Constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la Nació Espanyola."


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.