Política

Traslladen el presumpte membre d'ETA Aitor García Justo des de França per ser jutjat a l'Audiència Nacional

Va ser detingut el maig del 2003 a la localitat de Saintes, on va ser localitzat juntament amb tres presumptes membres més de la banda, entre ells Ainhoa García Montero

Agents de la policia estatal han traslladat aquest divendres des de França el presumpte membre d'ETA Aitor García Justo, extraditat per un període de tres mesos per poder ser jutjat per la Secció Tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional per un delicte de terrorisme.

García Justo va néixer a Hernani (Guipúscoa) l'any 1974 i se'l va detenir el maig del 2003 a la localitat de Saintes, a uns 90 quilòmetres de Bordeus, on va ser localitzat juntament amb tres presumptes membres més de la banda, entre ells Ainhoa García Montero.

Les investigacions apunten que hauria entrat a formar part dels grups de suport d'ETA l'any 1992, juntament amb l'organització Jarrai. Se l'atribueix la participació en nombrosos actes de terrorisme urbà, juntament amb el seu germà, Asier García Justo. Tots dos van atemptar presumptament contra diversos béns materials en una vintena d'ocasions, com ara seus de partits polítics, oficines de Correos, l'INEM, autobusos i patrulles de l'Ertzaintza.

Se'l considera autor de la col·locació d'un artefacte explosiu a la seu del sindicat de la policia autonòmica ERNE, que no va arribar a explotar. També hauria exercit tasques d'informació per a la banda terrorista sobre possibles objectius.

El novembre de l'any 2001 va fugir fins a la seva detenció a França, on se l'ha condemnat a 12 anys de presó el 30 de març passat pels delictes de robatori de vehicles, falsificació, vulneració de la legislació d'armes, possessió de plaques de matriculació falses i documentació falsa, en una banda organitzada amb fins terroristes, entre altres càrrecs.

Trasllat d'un membre dels GRAPO
Aquest mateix divendres també s'ha traslladat Carlos Pisonero Alonso com a presumpte membre de la banda terrorista dels GRAPO des de França i a petició de l'Audiència Nacional pel delicte de terrorisme. A Pisonero se'l va arrestar a París el gener de l'any 1998 com a conseqüència d'una ordre internacional de recerca i captura emesa el març de l'any 1992 per l'Audiència Nacional. Se l'acusa d'haver comès, juntament amb el seu germà, un robatori a mà armada en una oficina de recaptació de Madrid el juny de l'any 1981, i haver matat un policia municipal a la sortida durant un tiroteig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona