Política

Clinton rebutja pronunciar-se sobre les aspiracions independentistes de Catalunya, el País Basc i Gal·les a la UE

 

La secretària d'Estat dels EUA, Hillary Clinton, ha evitat aquest divendres respondre a una pregunta sobre les reclamacions independentistes de "Gal·les, Escòcia, Catalunya i el País Basc" durant un debat amb joves celebrat al Parlament Europeu.

"No interferiré en els assumptes interns dels països de la Unió Europea", ha dit Clinton, somrient, i provocant l'ovació de molts dels tres-cents joves presents, menors de 35 anys i la majoria funcionaris d'institucions europees.

L'assistent gal·lesa d'un eurodiputat li ha preguntat la seva opinió sobre les "reclamacions d'independència de Gal·les, Escòcia, Catalunya, el País Basc o altres nacions" durant la celebració d'un debat obert a l'estil americà del town hall, en què els polítics se sotmeten a l'escrutini dels ciutadans i responen directament les seves preguntes.

Clinton va arribar dimecres passat a Brussel·les per participar en un consell informal de ministres d'Afers Estrangers de l'OTAN.

Després del seu pas pel Parlament, Clinton participarà ara en l'anomenada troica d'Afers Estrangers Unió Europea-EUA, en què seran presents la comissària europea de Relacions Exteriors, Benita Ferrero-Waldner, el cap de la diplomàcia europea, Javier Solana, i el president de torn del Consell d'Exteriors, el txec Karel Schwarzenberg.

Amb aquesta activitat diplomàtica, la secretària d'Estat finalitzarà la seva primera visita a la UE des que va assumir el càrrec, i viatjarà a Ginebra per reunir-se amb el ministre rus d'Exteriors, Serguei Lavrov.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.