Política

Dimiteix per sorpresa el primer ministre japonès

Món

El primer ministre japonès, Yasuo Fukuda, ha anunciat avui per sorpresa que dimitirà perquè considera que és el millor per al Japó, després de gairebé un any en el càrrec, marcat pel bloqueig opositor al Senat.

Des que va ser designat primer ministre el setembre del 2007, Fukuda no ha tingut ni un moment de treva, ja que l'oposició del Partit Democràtic (PD), que domina el Senat, ha paralitzat la majoria de les iniciatives del govern, econòmiques i polítiques.

El primer ministre japonès ha dit que hauria estat millor per al Japó que hi hagués hagut més diàleg entre el govern i l'oposició del PD, liderada per Ichiro Ozawa, un antic dirigent del partit governant.

En roda de premsa, Fukuda, de 72 anys, ha explicat que cal un nou marc per engegar les polítiques econòmiques necessàries per al Japó. "He pensat que aquest és el millor moment per evitar un buit polític", ha assenyalat Fukuda.

Sense eleccions
Fukuda, igual que el seu antecessor, Shinzo Abe, va ser designat pel seu partit, el Liberal Demòcrata (PLD), com a successor de Junichiro Koizumi, l'últim primer ministre escollit per unes eleccions al Japó, el 2005.

"El que passi serà un assumpte del PLD (Partit Liberal Demòcrata)", ha assenyalat Fukuda en ser preguntat sobre la data de l'elecció del seu successor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.