Política

Carod defensa a l’Equador el català com a llengua comuna de Catalunya

Debat lingüístic

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va posar ahir Catalunya com a exemple de convivència lingüística i va afirmar que el govern pretén que el català sigui “llengua comuna” a Catalunya.

Ho va dir durant la visita al projecte Sasiku, que l’executiu català promou a Puyo per enfortir l’educació intercultural bilingüe a l’Equador, al qual destinarà un milió d’euros per als pròxims cinc anys.

El projecte dóna suport a la direcció nacional d’Educació Intercultural Bilingüe, adscrita al ministeri d’Educació i creada fa 20 anys en resposta a les reivindicacions del moviment indígena per administrar el seu sistema educatiu bilingüe. També servirà per formar docents per millorar la qualitat de l’educació a les zones més aïllades, a més de classes de gestió pública a 40 líders de nacionalitats de l’Amazones.

Acompanyat per la viceconsellera d’Exteriors, Roser Clavell, i el director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Andreu Felip, Carod va defensar que la diversitat lingüística és una “riquesa a preservar”, perquè “cada vegada que es perd una llengua es perd una visió del món”.

Carod va advertir que la diversitat “no pot acceptar cap procés d’homogeneïtzació” perquè la unificació lingüística “empobreix” i va afegir que totes les llengües són “iguals” i han de tenir els “mateixos drets”. També va recriminar els qui a Catalunya critiquen la “imposició” del català que “sovint són els que defensen un monolingüisme uniformador”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.