Política

El líder de Hamàs al Líban nega que hagin acceptat el pla egipci per un alto el foc

El dirigent de Hamàs al Líban, Osama Hamdan, ha negat avui que la seva organització hagi acceptat la iniciativa egípcia i ha dit que encara existeixen diferències sobre aquest pla per posar fi a les hostilitats a la franja de Gaza.

"Insistim en les nostres tres condicions essencials: parar l'agressió israeliana, l'obertura dels passos fronterers, i l'aixecament del bloqueig" a Gaza, ha apuntat el dirigent del grup islamista palestí, que controla la franja.

D'aquesta forma, Hamdan reaccionava a les informacions que afirmaven que el seu grup havia acceptat el pla egipci. "Fins a aquest moment, les diferències entre les dues parts no s'han resolt", ha conclòs Hamdan.

Les declaracions de Hamdan es produïxen poc després que el portaveu de Hamàs a Síria, Ali Barake, confirmés que el grup accepta el pla egipci sempre i quan Turquia sigui el garant i en lloc de tropes internacionals hi hagi observadors. Avui, també, el ministre espanyol d'Afers exteriors, Miguel Angel Moratinos, ha afirmat aquest dimecres a Jerusalem que Hamàs havia acceptat la iniciativa egipcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.