Política

política

Montalban no es tornarà a presentar per CiU a Mont-ras

Fa 14 anys que és a l'alcaldia i nou i mig que és regidor

El nou candidat serà el seu delfí de sempre, Carles Salgas

Manel Montalban, alcalde de Mont-ras durant 14 anys, no tornarà a encapçalar la candidatura de CiU en les eleccions del 2011 del municipi, després d'haver estat al capdavant en els darrers quatre comicis. L'alcaldable de la federació nacionalista serà l'actual número 2 de la llista i delfí polític de Montalban, Carles Salgas, amb qui fa tàndem des de l'any 1995. El relleu generacional del candidat de CiU es va fer efectiu en l'assemblea de militants de la setmana passada, en què el nou candidat va rebre el suport unànime de tots els presents.

Montalban va entrar com a regidor de CiU l'any 1987. I després de dos mandats com a regidor, va ser elegit alcaldable de CiU, en substitució de Francesc Aymerich. I va mantenir l'alcaldia per a la federació nacionalista, un fet que es va mantenir en les eleccions del 1999 i del 2003. En les eleccions del 2007, però, tot i ser la llista més votada, un pacte entre independents i PSC li va fer perdre l'alcaldia. El transfuguisme d'una independent va permetre a Montalban, a través d'una moció de censura, recuperar l'alcaldia el novembre del 2008.

Carles Salgas (Mont-ras, 1970), que és l'actual regidor d'Urbanisme i Serveis, si bé en mandats anteriors havia portat les àrees de caràcter social, no creu que l'afer del transfuguisme els afecti. El seu lema electoral serà L'alcalde de tothom i confia recuperar el nombre de regidors del mandat anterior, set. “Sempre he estat una persona de diàleg”, va afirmar el nou alcaldable, que ja vol començar a treballar “amb canvis” en la llista i, posteriorment, amb el programa electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.