Política

Corbacho diu que la independència no serà pacífica

El número 3 de Montilla veu “traumàtic” un futur procés sobiranista

CiU calla i ERC, Laporta i Rcat s'indignen

El ministre espanyol de Treball i flamant fitxatge del PSC per a les eleccions del novembre, Celestino Corbacho, va alertar ahir que la independència podria ser un procés traumàtic i podria sortir molt cara. Tot i que la conferència era sobre economia, l'encara ministre no va poder evitar posar-se també el vestit de candidat: “I en l'àmbit econòmic, podem desconnectar-nos del mercat espanyol? Potser sí, encara que de forma traumàtica. Però que ningú es pensi que serà pacífic!”.

Les properes eleccions serviran, a parer de Corbacho, per decidir si la Catalunya del futur continua encaixada a Espanya o “agafa dreceres” que portarien “cap a la confrontació, la ruptura i el retrocés social”, segons el número tres del PSC a la llista de Barcelona. “No són unes eleccions més, sinó que ens hi juguem el nostre futur col·lectiu”, va afegir-hi.

Les paraules de Corbacho van generar polèmica, tot i que el principal rival del PSC, CiU, va evitar replicar. Les formacions independentistes es van expressar indignades. Des d'Esquerra es va demanar a l'encara ministre que no banalitzi el debat sobre la sobirania amb l'argument de la por. “El que és traumàtic per a aquest país és la reforma laboral i el fet de tenir centenars de milers d'aturats a Catalunya. El senyor Corbacho hauria d'entendre que això sí que és traumàtic, i no pas promoure l'exercici democràtic”, va afirmar el portaveu d'ERC Ignasi Llorente, que hi va afegir: “Que no caiguin en arguments tan demagogs que no ajuden gens a un debat serè”.

Des de Solidaritat Catalana, Joan Laporta va exigir “la dimissió o la destitució” de Corbacho. “No pot ser candidat qui pretén treure rèdits de la violència, l'empara o la justifica, o amenaça amb la violència els rivals polítics i els votants”, va dir. Des de Reagrupament es va instar Montilla a rectificar “les greus i intolerables amenaces” de Corbacho. Rcat va recordar la sentència del Tribunal de Justícia de l'Haia que legalitza la declaració unilateral d'independència.

LA FRASE

Es pot desconnectar del mercat espanyol? Potser sí [...]. Però que ningú es pensi que serà pacífic
Celestino Corbacho
ministre de treball


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.