Política

rasclet

Les primàries salven ZP

D'acord. La candidata de Zapatero a les primàries del PSOE de Madrid va perdre, cosa que ha fet esclatar les especulacions sobre una possible revolta interna a les files del socialisme contra el seu secretari general. Hi ha qui parla, amb delit, de “postzapaterisme”. Però, passada la febrada, les coses estan tornant al seu lloc, i fins i tot el mal pas de Zapatero pot acabar beneficiant-lo. Com?

Si alguna virtut tenen les primàries, és la d'enfortir les organitzacions polítiques. És innegable que ara mateix el PSM està en millors condicions que abans per afrontar les eleccions a l'Assemblea de la Comunitat de Madrid. Això afavoreix les expectatives de vot del conjunt dels socialistes de cara a les generals del 2012. Fa anys que Madrid (juntament amb València) és un forat negre per al PSOE, malgrat que sigui la província que més disputats escull (35). Un mínim avenç aquí seria molt benvingut per retallar l'avantatge que a hores d'ara exhibeix el PP.

Però n'hi ha més. Si el PSOE madrileny manté l'embranzida generada per les primàries fins a les eleccions autonòmiques del maig vinent, és molt possible que (amb l'ajut inestimable de la novell UPyD) aconsegueixi arrabassar la majoria absoluta a Esperanza Aguirre, encara que retingui el govern, i li impedeixi substituir Rajoy de cara a les generals del 2012. Això beneficiaria clarament ZP, que segur que prefereix enfrontar-se al gallec impàvid que a la Thatcher castissa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona