El PP de Rubí queda sol en una moció contra la llengua catalana

El ple d'ahir va ser el primer amb Jordi Peiró fora de la taula de presidència

La portaveu del PP, Mònica Querol, va explicar que el seu partit havia copsat que «els comerços del centre de Rubí han rebut uns fullets explicatius sobre els horaris comercials exclusivament en català i, a la perifèria, majoritàriament en català i àrab». Això, per ella, «demostra que l'equip de govern no treballa per a un 70% de la ciutadania», i «atempta contra la cooficialitat del català i el castellà». Per aquest motiu, al marge de demanar explicacions a la regidoria de Comerç, a les mans d'ERC, i a l'alcaldessa com a màxima responsable socialista, va instar el consistori que «qualsevol comunicació, com es fa per cobrar impostos, com a mínim sigui en català i castellà».

La moció va provocar el rebuig dels altres partits i el seu vot en contra. Marta Ribas, d'ICV-EUiA, va parlar de «demagògia», i Jordi Giménez, portaveu d'ACR, d'un «atac directe a Esquerra». El seu homòleg de CiU, Xavier Reinaldos, hi va afegir que «això és fer una guerra on no n'hi ha. Quan s'ha fet servir només el castellà, tampoc no ha passat res», i la regidora de Comerç, Arés Tubau, va recordar que també s'havien imprès «fullets en català i castellà», i que, «des del 2003, les tres campanyes d'ajustament als horaris sempre han estat en català». Finalment, el portaveu del PSC, Manuel Velasco, també va fer una crida a la responsabilitat ial respecte.

Precisament, per primera vegada en un ple, Velasco substituïa en el càrrec Jordi Peiró, que també va deixar el seu antic seient com a primer tinent d'alcalde a Anna María Martínez i es va situar fora de la taula presidencial. L'oposició va ser respectuosa amb la reorganització interna del partit socialista, però ACR va alertar que «això suposa un increment de la despesa de personal en 20.000 euros anuals», i CiU va demanar que «per fi arribi l'estabilitat al govern després del trencament d'un tàndem» com el format per Peiró i l'alcaldessa, Carme García.

el contrapunt

L'empremta del secretari

MARC CORNET

Josep Maria Nasarre va viure ahir el seu últim dia com a secretari de l'administració local. Enrere queden 28 anys de dedicació, gairebé tants com de democràcia municipal, que l'han portat a Badalona, Sant Vicenç dels Horts, Esparreguera, Olesa, la Llagosta, Cervera, Montornès, Pineda i, finalment, Rubí. «Cada quatre anys he anat canviant d'ubicació, i aquí és on he estat més temps», afirma aquest doctor en dret, que no només ha compartit coneixements amb alumnes com els de la Universitat Ramon Llull, sinó també amb els regidors dels dos últims mandats a Rubí. «En aquests cinc anys ens ha ajudat moltíssim i se'l podia trobar a totes hores», va destacar l'alcaldessa, Carme García, que com la resta de representants dels grups polítics li va desitjar molta sort en la seva jubilació. Un premi merescut per a un home que en els últims temps ha superat un infart i un accident, i que com tots els seus companys de tasca ha posat una engruna decisiva per a la professionalització del municipalisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.