Política

L'efecte dòmino... cap a la Moncloa

Rajoy visita a un geriàtric a Cerdanyola i carrega contra Zapatero per la congelació de les pensions

El líder del PP confia que un bon resultat a Catalunya el catapultarà a Espanya

I amb el tres, partida tancada. Rodejat de gent gran a Cerdanyola, en un centre residencial que just ahir complia 12 anys des que el va inaugurar Jordi Pujol, Mariano Rajoy va acceptar fer un dòmino i va guanyar sense haver de passar ni una vegada. Amb sort o sense, el líder del PP va vèncer uns avis eixerits i es va dirigir a tota la concurrència. Tot i que no tothom li va cantar les gràcies, va agrair la rebuda i va animar Alícia Sánchez-Camacho davant les dues setmanes de campanya: “Estàs en plena forma”. Purs formalismes abans d'enviar el missatge, però no per al 28-N, que també, sinó per al 2012.

“Fa 15 anys, amb el Pacte de Toledo, vam acordar que les pensions es revalorarien segons l'índex de la vida. El govern [espanyol] no només les ha congelat, sinó que impedeix debatir-ho al congrés”, va dir Rajoy. “Això és molt greu. Un president que no permet que es debatin les seves propostes és antidemocràtic i una burla cap a la gent”, va denunciar el president del PP, conscient de ser davant d'un públic que depèn de les pensions.

Tot i que Sánchez-Camacho reivindiqui que des que ella dirigeix el PP a Catalunya la formació té més autonomia, la missió dels populars al Principat continua sent de pas cap a la Moncloa. Per això porten Rajoy i per això Rajoy s'esplaia contra Zapatero. “El govern no està a l'altura” va ser l'última carregada. Aplaudit, però sense bany de masses, Rajoy va haver de sentir frases elogioses com “aquest any ens menjarem els torrons de gust”, de la Pilar, i d'altres de contràries com “no em crec res del que diu, ni ell ni cap polític”, del Ramon. Tot va transcórrer en castellà en un centre tot retolat en català.

“Ballem sardanes i sevillanes”, li van dir unes àvies. “Una recomanació: camineu una mica cada dia”, va contestar Rajoy. Amb aquest esperit maratonià, el màxim dirigent del PP confia que un salt electoral a Catalunya li confirmi les esperances per governar a l'Estat d'aquí any i mig. La tercera oportunitat. Si torna a perdre, partida tancada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.